<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 3 November 2011@ 10:31 am
11 sebab bulan November la nih...

Assalammualaikum & hello,

Oopps Ain dah ditag oleh Mya yang comel!

the rules:

tujuan tag ini adalah untuk lebih mengenali sesama rakan bloggers. okay let us start!


11 Perkara tentang Ain:

Apa-apa hal pon, gamba sendiri perlulah ditempek terdahulu.

1) Selama 7 tahun di England, TAK PERNAH TAK rindu Malaysia.

2) Sebelum datang England, pernah tinggal di Puchong, Johor & Sepang.

3) Has a huge interest in working around airplanes (nak jadi aircraft engineer).

4) PHOTOHOLIC (bantaii). Love taking pictures & being in pictures.

5) Currently taking NCFE certificate for photography.
Dah ada diploma in electronic engineering (Edexcel).

6) Sebelum keluar rumah, mesti percik perfume. I guess it has become a habit.

7) Rindu GILA nak makan manggis & durian sambil bersila!

8) Minat Korean & Japanese stuff since 2005 & still am.

9) Suka budak-budak except yang mengada-ngada.

10) Hate to admit this, but I'm pretty much into this guy called Aston Merrygold.
He is really...quite hard not to like.

"But...I don't know if he feels the way I feel. Erm...do you, Ast?"

11) And ohh, kalau perasan la...Ain suka berangan. Ehehe.


Anyway,
Jawapan Ain untuk soalan Mya:

1. nama penuh anda?
- Ain Syatirah tutttttt :P

2. bakat terpendam anda?
- Ermm...rapping dalam Korean. heeh.

3. apa yang anda paling suka tentang diri anda?
- Uish, banyak kot (haha pangg sekali)!
Ermm, Ain tak pilih kawan. In another word, friendly :)

4. sejak bila dan kenapa anda berblog?
- Dah ada blog ni dari 2006 tapi start berjinak April tahun ni.
Kenapa? Sebab finally rasa nak luahkan isi hati yang di perantauan ini. huhu.

5. sampai bila nak berblog ni?
- InsyaAllah, selagi masa mengizinkan.

6. cuba anda huraikan blog anda kategori apa atau jenis yang macam mana?
- Ermm...mix of everything, perhaps?

7. blog favourite?
- Cik Epal
- Yuyu Zulaikha
- Kak Fyna
- Zoey

8. kenapa suka blog tersebut?
- Cik Epal & Yuyu, bila baca entri-entri diorang, even bila teringat je pon, bole tergelak sorang-sorang. While as for Kak Fyna & Zoey, suka tengok cara diorang make-up! :)
& yang paling best, walaupon diorang ada followers beribu-juta manggis, diorang tak sombong!

9. pendapat tentang blog mya?
- Comel macam tuannya & entri-entri tak boring :)

10. perasaan bila kena tag?
- Ok. haha.

11. berapa lama masa diambil untuk jawab tag ni?
- 15 minit. Pastu gi toilet jap. Pastu sambung lagi 15 minit......kot.


11 orang yang Ain nak tag:
- Cik Zety
- Ain
- Kak Fyna
- Kak As
- Farra Arisha
- DK
- Sofea
- Maya
- Zoey
- Byha
- Arienna

& 11 soalan yang perlu dijawab oleh mereka ohsem yang telah ditag:
1) Kenapa anda berblog?
2) Blog pertama yang menarik perhatian anda?
3) Siapa idola anda?
4) Ciri-ciri yang anda suka tentang seseorang?
5) Ciri-ciri yang anda tidak suka tentang seseorang?
6) Buah kegemaran anda?
7) Negara yang ingin anda lawati?
8) Negara yang pernah anda lawati?
9) Suka makan diluar atau dirumah?
10) Pendapat tentang blog Ain SSB?
11) Pendapat tentang Barack Obama?
(sorry, tatau nak ask apa dah)


Right then, until next time! :)


P.S Tetiba hari ni ada ramai followers..rupa-rupanya Onie beritau yang Ain di promote kat blog Yuyu! Oh Em Gee. Excuse me while I go dancing around the house! Terima kasih Yuyu comel! Dan terima kasih kepada ohsem2 people yang sudi follow blog Ain yang tak seberapa ohsem ni! huhu :D


xoxo

Labels: , , ,

22 avengers commented

22 Comments:

Blogger Rtp Farra Arisha says:

nanti jangan lupa bawa arisha jalan2 keliling kota england ;) alright, i'll do if i want to do..ramai sangat yang tag ke arisha..but i never do this before ;)


  3 November 2011 at 12:15

Blogger Asmara says:

alamak dear! manyak soalan nak kene jawab ni. hahah.. InsyaAllah nnti berkesempatan ahkak buat. Anyway thanks sudi mengetag akak. take care! :D


  3 November 2011 at 12:38

Blogger Mya says:

ahha thanks ain sudi jawab tag ni yang dah berleluasa mcm virus ni hihi! amboi minat sungguh ain dekat Aston Merrygold tu kan? hee =)


  3 November 2011 at 12:46

Blogger Ain SSB says:

Arisha, sure thing hun! ;) aww tu la Arisha femes sangat semua nak tag Arisha! :)

Kak As, reaction Ain mula2 pon macam Kak As jugak! haha. Takpe akk, if you're free buat la k :)

Mya, haha no probs! Fun jugak buat benda camni kan? hehe. Tu la Aston tu...buat orang jadi sewel je :P


  3 November 2011 at 13:34

Blogger cikwahidaidris says:

wahhh. untung la dye jadi femes hari ni. hehe :)


  3 November 2011 at 14:53

Blogger zOeY zAu YaH says:

ramai sgt2 yg tag saya dgn tag ini..rasanya saya kena buat kot? hihi..tq ain comels sbb tag hihi


  3 November 2011 at 15:00

Blogger Maya Lisa says:

sayangg, sayang... maya join nanti yerp ! tamo mara naa ~

sayang ! sayang pakai kamera ape ye... cantiknya gambarrr ~~~

pastu macamene sayang buat gambar tu bergerak2... maya ni noob lagi ^_^


  3 November 2011 at 16:05

Blogger Juliet_iRa~" says:

wah rajin jwb tag..:D

pss : jom join my GA!


  3 November 2011 at 16:12

Blogger Cik tikah says:

lamanya dok ENGLAND! WOW! mesti best kan :) nak g oversea gak :(


  3 November 2011 at 16:45

Blogger Ain SSB says:

cikwahidaidris, hehe :)

Zoey, sebab Zoey femes pemes ramai orang tag la! And yes, Zoey kena buat! hehe you're welcome hun! :)

Maya, ok tak marah :) But promise buat k! Ain pakai Fujifilm Finepix S560! Gambar bergerak tu dari video and print screen every frames and buat dia bergerak on photoshop! :)


  3 November 2011 at 17:47

Blogger Ain SSB says:

Juliet_iRa~", sebab dah orang tag...buat je la! huhu. InsyaAllah nanti saya join! :)

Cik tikah, bila dah lama sangat boring la...huhu. Dtg la jalan2 sini! :)


  3 November 2011 at 17:49

Blogger Taty Hasbi says:

Hye ain...already follow ur blog..Come,follow my blog too..BTW,nice to meet u..Mesti best kan dpt duk kt england...bile nk blk mlysia???nti bole jmpa2..hehe..^_^
http://tatyhasbi.blogspot.com


  4 November 2011 at 01:33

Blogger ~misshuny~ says:

thanks for following me back..=)

neway,suka sgt baca kisah ain kat uk..best la ain dapat duk sana..bila hani dpt g sane..huhu


  4 November 2011 at 03:56

Blogger namaakulynn says:

aston tetap tak dilupaiii. haha. :P


  4 November 2011 at 04:08

Blogger hidayahjamal says:

hi..peminat aston, nk kenal bole? haha :P


  4 November 2011 at 11:52

Blogger zOeY zAu YaH says:

ainn cantik..saya dh buat tag kamu ni..nnti tgk yee..hihi


  5 November 2011 at 05:20

Blogger Ain SSB says:

Taty Hasbi, hi! Nice to meet you too! huhu dok England lama2 boring...but InsyaAllah bole balik M'sia soon! And dah follow dah blog awak! :)

~misshuny~, you're welcome hun! Thank you for the compliment! InsyaAllah, satu hari nnt awak pon bole datang sini! :)


  5 November 2011 at 05:39

Blogger Ain SSB says:

Lynn, tetappp tak dilupai! haha.

Dayah, tak boleehhh :P

Zoey, yay Zoey buat! Terima kasih Zoey gojes! :)


  5 November 2011 at 05:41

Blogger onie says:

wahhhhh!rapping dalam korean?ce buat bideo ...nak dengaaaaqqq :)


  5 November 2011 at 05:52

Blogger Ain SSB says:

Onie, skang ni still dalam zon 'malu nak buat video'. InsyaAllah nanti! haha.


  5 November 2011 at 06:18

Blogger Maya Lisa says:

http://mayalisaminamichan.blogspot.com/2011/11/maya-jawab-soalan-tag-ain-niiiii.html


nah nah nahhhhh ~~~~~ hihik !


  10 November 2011 at 08:57

Blogger Ain SSB says:

Maya, yay will check it outt! :D


  10 November 2011 at 19:30

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »