<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 27 October 2011@ 7:41 pm
Aston's arm, thank you for not letting me fall.

Assalammualaikum & hello,

OMG! Jumpa JLS semalam!!!
Siapa JLS? Baca sini, wikipedia pasal diorang. And here's their twitter :)

Camni kisahnya, diorang sekarang ada radio tour...nak promote lagu baru diorang. So diorang pergi radio station kat merata countries in the UK ni la. And hari tu kawan Ain ada beritau, diorang akan datang kat Signal 1, radio station kat Stoke ni. So I thought, hari tu dah miss One Direction, kali ni tak nak miss JLS!

Ingatkan tak ramai orang, rupanya ramai jugak! huhu.

Muka terkejut le ni konon.

So, tunggu punya tunggu, apsal lambat sangat diorang ni...rupanya diorang jam kat highway! Pastu beberapa minit kemudian, ada la macam van hitam besar ni...semua orang macam dah agak dah diorang la tu...memang diorang pon! Tapi diorang terpaksa masuk terus ke dalam building sebab dah lambat. So tunggu lagi...

And then security guard ni cakap apa entah, something about diorang akan keluar japgi...so yeah, tunggu je la. And then, TETIBA semua orang jerit...Dalam masa SATU SAAT je Ain dah dihimpit macam sandwich! Bukan sandwich je, macam sandwich leper dah! Gila la diorang fans ni, kalau ye pon, sabar-sabar la! Aish!

Disebabkan Ain pendek, harap maklum...so kamera je la yang bole ditinggikan. huhu. Ni Jonathan Gill but kita panggil dia JB (bukan Justin Bieber sorang je yang boleh dipanggil 'JB', ok)!

Ni Marvin Humes! Dia ni antara yang ramai peminat dalam JLS. Sebab dia hensem kot.
Adik Ain dapat signature dia :)

Ni Oritsé Williams (ye, 'e' dia memang special and nama dia pon best).
Yang ni, suara dia sedap! :)

And last but not least, my favourite! Astonnnnnnn Merrygold! He's so cute. Seriously, he's so cute! Dah la pendek. haha. Suara dia yang buat ai jatuh chinta kat dia (panggg sekalik).

Pastu tunggu diorang nak keluar pulak, adik Ain cepat-cepat suruh pergi kot belakang. So Ain & adik Ain antara yang baris depan sekali kat barrier besi tu. haha ceyhhh, dengar macam fanatik sangat je kiteorang ni ek! haha takda maknanya. Sebenarnya, selama ni Ain suke diorang gitu-gitu je, BUT after seeing them in person yesterday, I just fell in love with them all over again. huhu.

And then diorang finally keluar kot pintu belakang...SEKALI, semua orang kat belakang Ain, tolak sampai nak jatuh barrier besi tu (sebab nak tengok diorang la)...perut Ain la jadi mangsa, dah la tulang je ada...adoii sakit macam apa! But then, Aston was like..."WHOA! WHOA!"... dia siap berhenti nak sambut barrier besi tu dan dengan tak sengaja & tak perasannya, Ain rupanya berpaut kat Aston punya arm (sebab Ain depan sekali, pastu tepi sekali pulak tu...so, bila barrier besi nak terjatuh, Ain pon macam terkeluar dari zon barrier besi tu)! And then security guard baru perasan, diorang terus betulkan balik barrier besi tu and Ain lepas la lengan Aston...and then bodyguard suruh Aston cepat-cepat masuk van. Tapi rasa macam ada nampak dia senyum...Ain je kot perasan. hahaha.

Tetiba baru terasa macam perut Ain sakit gila...rupanya kat barrier besi tu ada macam bende timbul cocok tulang rib Ain... and then security guard tu macam rasa bersalah, dia kept asking "Are you ok?"...tapi memang sakit la...huhu.

Tapi seriously, memang tak perasan masa Ain berpaut kat lengan Aston...Ain ingatkan lengan security guard tu...but then again, security guard tu pakai baju lengan panjang...tak rasa macam pegang kain la pulak. haha. Tapi kesian kotAston, sebab dia tengah dok sambut barrier besi tu, pastu Ain pulak berpaut kat lengan dia...dah la tangan Ain sejuk gila (side note: selama 7 tahun lebih Ain duduk kat England ni, tangan Ain memang sejuk sentiasa, kecuali masa musim panas or masa Ain tak sihat. Sejuk bukan sejuk main-main, sejuknya macam baru keluar dari peti ais)!

Pastu, Ain cerita la kat adik...

Ain: "Masa barrier tu nak jatuh tadi kan,I accidentally...I think...
I was getting hold of Aston's arm." *muka tak percaya*
Adik: "Eh?"
Ain: "kerasnya arm dia..."

Adik Ain gelak gila kot. hahaha. "Kerasnya arm dia"? Seriously Ain... seriously?
But seriously, dah la lengan dia panas... ok Ain, SUDAH! SUDAH! Amboihh. Tapi bila cerita kat ibu...ibu bukan risau pasal perut Ain...dia siap bole cakap "kesian dia, tangan hang tu sejuk gila! Mesti dia terkejut!" -.-

But fans diorang...gahh memang gila la! Budak2 kecik pon ada jugak...yang bestnya, mak bapak diorang layannn. Ada sorang makcik ni pakai kasut tinggi, dukung anak dia (7 tahun lebih kurang) nak bagi tengok JLS...phuhh hebat makcik tu.

Tapi hari ni punya fans kat Liverpool lagi ramai gila...
Aston tweeted. But seriously, wow. Ramai macam diorang tengah buat konsert
...padahal tengok diorang camtu je.


Take a chance on me, lagu diorang yang baru keluar ni. And I loveee it! Suka lirik dia.
"To fall in love with someone you can trust, who'd never give up cuz you're all that he needs."
And and...bole tak nak jadik gedik sekejap? I LOVE ASTON'S VOICE! I LOVE HIS EYES! I think I'm in love with Aston...and his arms.

Ok, dah tak gedik dah. Kalau nak muntah, bole muntah sekarang.


EVERYBODY IN LOVE
"I'd wait forever and a day for you, I'd wait up, I'd wait up...for you."

LOVE YOU MORE (Ballad)
"Thought I couldn't want you, more than I did before. But everyday I love you a little bit more."

EYES WIDE SHUT ft Tinie Tempah (Upbeat, dance)
"I'm strong but hearts are easy to break. Don't wanna fall if there ain't no one to catch me."

BEAT AGAIN (First single. Upbeat, dance)
"Cos you’re the only one I let in. Tell me how to stop this feeling spreading."

ONE SHOT (Upbeat, dance)
"You only get one shot, so make it count. You might never get this moment again."

UMBRELLA (Ballad, remake of Rihanna's)


Diorang really good at Acapella aswell:

Everybody in Love + If I ever
The Killer's Somebody Told Me


xoxo

Labels: , ,

17 avengers commented

17 Comments:

Blogger  says:

First time dengar, teros jatoh cintaaa!! hahaaa..thanxx Ain..ni mesti tak tido malammm kann kann..haha


  28 October 2011 at 05:35

Blogger Ohh Byha says:

lagu Take A Change On Me best !


  28 October 2011 at 06:25

Blogger Asmara says:

Very great exp. Hehe.. Dpt pgang arm lagi! Nway harap2 perut ain ok x sakit lg. Nice sangat dpt jumpa retis. :D


  28 October 2011 at 06:43

Blogger Rtp Farra Arisha says:

all their songs are very super duper cool ;) hehehe.


  28 October 2011 at 08:37

Blogger onie says:

sedang dengar lagu sambil komen ni,hehe....ain,kalau kita yg di malaysia jumpa artis di malaysia,tapi ain untung dapat jumpa artis omputeh ... lagi best omputeh.. :)


  28 October 2011 at 14:44

Blogger zOeY zAu YaH says:

ok hari baru tau siapa iti JLS..huaaaa jakunnya saya..
bestlah ain..dah lah minat dia kan? haha


  28 October 2011 at 15:13

Blogger Ain SSB says:

Ain, haha tau takpe! And you're more than welcome! Ain yang ni mmg nak promote diorang! hehe. And tak, to be honest, mmg asyik teringat-ingat kejadian hari tu. haha.

Byha, kan? Glad you like it! hehe :D

Kas As, tu la! hehe. Perut Ain dah ok sikit, thank you! :) Best la jugak experience jumpa retis walaupon macam main rugby dengan fans2 yang lain! huhu.


  28 October 2011 at 19:15

Blogger Ain SSB says:

Rtp Farra Arisha, aww glad you think that! <3

Onie, hehe dengar jangan tak dengar! :) Ye kot...tapi Ain apa2 je, kalau ada rezeki nak jumpa tu, jumpa la kan! Macam hari tu jumpa Heliza Helmi & Johan Raja Lawak kat London! hehe tak sangka! :)

Zoey, mmg Ain nak bagi Zoey kenal diorang! hehe. Best! And dulu tak la suka Aston sampai camtu sekali tapi bila dah jumpa dia, jatuh chinta all over again! haha malu sungguh :P


  28 October 2011 at 19:20

Blogger mia.azlin says:

aaa suke nye baca cter ain ni <33 comel giler kot! :D


  28 October 2011 at 21:14

Blogger Ain SSB says:

Mia, huhu comel ke? Aduhhh malu jek! haha but thankyou hun. Kalau dah suka, kita stalk kan? *winkwink* aha.


  29 October 2011 at 00:36

Blogger say to easy=) says:

weyh jmpa JLS.seriously jeles ok!lagu diorg mmg best ok!aku pling minat marvin ah sbb handsome bangat..hahaha


  29 October 2011 at 12:05

Blogger Ain SSB says:

say to easy =), huhu jangan la jeles! But Marvin mmg hensem! ;)


  29 October 2011 at 16:21

Blogger Mya says:

kalau dapat jumpa artis fav, memanglah best kan?:)


  29 October 2011 at 18:51

Blogger namaakulynn says:

ainnn!serius lynn baca entri ni siap imagine ain pgg si aston tu.gelakgelak sorg2. hahahhaa. over cinta la ainnn ni. hahhahaha.

anyway.lynn xpenah knal pon diorg.ni baru 1st time tahu.so,nak try dgr2 lagu diorg jap. ;p


  30 October 2011 at 02:51

Blogger Ain SSB says:

Mya, hehe true that! :)

Lynn, ahaha kenapa imagine? Malu aii! haha but seriously, feeling ni tak boleh nak dikontrol (ahaha ayat mmg nak kena sepak) :P But anyway, kenal jangan tak kenal! hehe.


  31 October 2011 at 00:24

Blogger dayah says:

oh..quite interesting..sori termiss entry ni tu xtau your update :)


  14 December 2011 at 06:58

Blogger Ain SSB says:

Dayah, hehe it's ok..now you know! Thanks for reading! :)


  14 December 2011 at 14:40

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »