<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Sunday, 19 June 2011@ 11:22 pm
Green Lantern ; One HOT Superhero!


Assalammualaikum & hello,

Semalam pergi tengok wayang dengan Aunty Kathy. Aunty Kathy belanja (upah tolong beliau kemas umah barunya hari tu!), YAY! aha. Kami tengok Green Lantern. Mulanya kami dah rancang nak tengok 'Honey 2' tapi sebab Ryan Reynolds yang kacak tu hero dalam GL, kami pon apa lagi (dua2 suka Ryan Reynolds la katakan! haha)!

Poster GL yang besar gedabak kat dalam cinema tu! :)

Cerita dia ok la, tak boring sangat. But it's actually just a typical superhero movie kind of type, the main guy got a special power, he saved the world & get the girl. But then again, I really don't mind watching this kind of movies, so yeah. But dengar cerita, Green Lantern ni memang daripada komik, so orang yang baca komiknya, 70% sure la nak tengok movienya kan?

One thing for sure, I really like Hal Jordan (Ryan) ni punya power, rasa macam sangat best sebab dia boleh create apa yang dia imagine. And he can fly! So cool!

Ryan Reynolds yang sangat kacak & Blake Lively (main actress) yang sangat cantik. So, sepadan la kan? Blake Lively ni pon Ain suka sebab Ain memang suka tengok dia dalam Gossip Girl :)


Lepas dah habis tengok wayang, singgah KFC sat, kami takeaway je sebab makan kat rumah lagi selesa! ;)

Aunty Kathy sempat berposing di kounter tu!

KFC ni pon baru beberapa bulan disahkan 'HALAL', tu yang baru bole makan KFC kat sini (tapi kat London ada je yang dah HALAL). Kalau tak, adik lelaki tu siap nak balik Malaysia! Sebab apa? Sebab nak makan KFC! Boleh ke reason dia camtu? Aish. Tapi kan, to be honest la, ayam KFC Malaysia lagi sedap kot because first, ramai yang cakap camtu (huhu, Ain pon dah lupa dah macam mana taste ayam KFC M'sia sebenarnya). Secondly, sana ada 'spicy' punya! Kat sini original je ada. Orang putih tak makan pedas la katakan...


Dengan ini, saya nak ucapkan terima kasih kepada Aunty Kathy sebab belanja tengok Ryan Reynolds (bukan sebab tengok movie yang baru keluar hot di pawagam tu) & mengenyangkan perutku with Kentucky Fried Chicken (first time tulis nama penuh 'KFC' ni! Atuk Colonel Harland Sanders, sila bangga ok! :))

xoxo

Labels:

0 avengers commented

0 Comments:

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »