<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, 8 June 2011@ 10:26 pm
FOODS ; Kek Coklat 3 Minit


Assalammualaikum & hello,

Macam mana nak buat kek coklat using hazelnut spread dalam masa 3 minit je?

Ingredients (Untuk satu mangkuk yang tak kecik dan tak besar)
- 3 sudu makan butter (cairkan terdahulu)
- 1 biji telur
- 4 sudu makan tepung gandum
- 2 1/2 sudu makan gula
- 3 sudu makan cocoa powder
- 3 sudu makan Nutella or any other hazelnut spread
- 3 sudu makan susu segar
- sedikit soda bicarbonat

Masukkan semua bahan dalam mangkuk & whisk it away (kacau betul2 sampai tak nampak ketulan2 tepung or cocoa powder je)! Pastu cover mangkuk tu dengan cling film (taknak pon takpe) and then masuk dalam microwave for about 2 1/2 - 3 minit (depends on the power of the microwave, ain punya microwave 850w). Agak2 kek tu nampai naik & nampak basah2 camtu, ok la tu :)

Tunggu 5 minit (atau kalau suka makan panas2 pon ikut lah), pastu dah siap untuk dimakan! Boleh makan dalam mangkuk camtu je or terlangkupkan kat atas pinggan macam Ain buat dalam gambar!

Oh and boleh serve dengan whipped cream or kalau adik2 Ain, diorang suka makan kek coklat dengan custard :)

xoxo

Labels: ,

2 avengers commented

2 Comments:

Blogger aulia suri says:

Nak Cube lahhh (^_^)


  4 August 2011 at 05:54

Blogger Ain SSB says:

Aulia Suri, cube la, takkan mengecewakan! :)


  4 August 2011 at 13:40

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »