<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 29 July 2011@ 11:56 pm
Bila lelaki hensem pandang...


Assalammualaikum & hello,

Hmm apa korang buat bile seseorang berlainan jantina yang hensemohsem/gorjesmojes/comelote/cantikmolek pandang korang?

1) *sambil pegang2 muke* "Ish, mesti ada bende kat muke aku ni..."
2) Senyum ala kadar while thinking"Ehh, gorjes sangat ke aku hari ni?"
3) Senyum balik pastu sambung buat whatever you were doing, like you couldn't care less.
"I memang gorjes, okayy!"
4) Tak senyum, tak apa, lari laju2 sejauh mana yang boleh.
"Maakkk toloong!!! Ada orang nak kidnap sayeee!"


Ain masa zaman kolej memang dikerumun dengan lelaki je. Ehh bukan sebab I popular ke ape, because I was the only girl (student la) kat department engineering tu. No seriously, tak ramai perempuan British ni yang nak belajar pasal engineering2 ni. Pelik kan? Kalau kat Malaysia, punya ramai perempuan ambik kos engineering. So yeah, terkejut jugak la bila masuk2 kelas, Ain sorang je perempuan kat situ. Malu tu takyah cakap la, I memang malu sentiasa. Uhu.

Tapi, before masuk kolej, Ain ada buat additional course during high school, buat kos engineering untuk GCSE, year 10 & 11. Masa tu pon Ain sorang dalam kelas, but masa tu ok la, sebab budak2 laki tu semua from sekolah Ain, so Ain kenal la diorang. But untuk proper kolej, I was hoping there'd be some girls in there but gahhh, takde jugak. Sedih2.

But anyway, back on topic...dalam ramai2 lelaki, ada la yang hensem2 setaraf Aaron Aziz versi putih. haha. Kadang2 tu, kena combine dengan kelas lain...pastu ada jugak lelaki hensem kat kelas lagi satu tu (oh, Ain ingat lagi ada sorang tu muka macam Enrique Iglesias sikit2, phuuh hensem gila). Aish, mula la Ain rasa macam "Sir (tak panggil pon sir, panggil nama lecturer tu je), nak keluar kelas bole? Ramai sangat lelaki hensem, I tak bole pay attention" (pangggg kena sekali! haha)

Mula2 dulu bila ada lelaki cute pandang, of course la rasa macam malu...ahaha.
Senyum macam nak taknak je . Mane tau tetibe dia bukan pandang Ain pon! ahaha mane nak tutup muke den yang ada potensi nak-kena-letak-bomb-dan-baling-jauh2 ni woii!


Tapi bila dia pandang lagi sekali tu....
....hmmmm, ehehe.

Bila dah lame2 tu, kerap lelaki hensem2 tu pandang, I pon tak heran dah la! (kena pangggg lagi sekali!) haha tak la, maybe sebab Ain sorang je perempuan kat situ kan and Ain pon memang kena join diorang la, kalau tak macam sombong la pulak. Kadang2 best jugak jadi sorang perempuan je kat situ sebab...Ain sorang je perempuan, dapat extra-care sikit la. ehee.


But still, kalau kat mane2 pon...kadang2 tu ternampak lelaki gorjess, Ain pon macam teruja la sekejap kan, but then bila dia look back...mula la laju2 pusingkan kepala tengok bende lain dan dalam hati, "Aish, lelaki ni...takyah la pandang balik. Tau la I pon gorjes!" huhu.


xoxo

Labels: , ,

10 avengers commented

10 Comments:

Blogger Amirah Suhana says:

Hahahaha seriously like this entry..especially bi;a part pannggg. kelakar oh.hehe


  30 July 2011 at 10:09

Blogger Amirah Suhana says:

*bila


  30 July 2011 at 10:09

Blogger hidayahjamal says:

ber-untung nya. jumpa lecturer kat kolej pon kami biasa panggil sir. kalau ada ala-ala aaron aziz fuh kim salama, lawa lah gambar gegerak ain, i love it, tengah youtube je info pasal virtual dub photoshop, nmpak nak buat cam susah je....

you are gojes ain ;)


  30 July 2011 at 15:23

Blogger Ain SSB says:

Miwa, haha thank you hun! :D

Hidayah, huhu tu la, kat sini panggil nama lecturer je! InsyaAllah kalau jumpa hensem2 mcm aaron aziz lg, ain kimsalam kan! ahaha. & aww alau ade question ape2 psl gambar gegerak, ask je ain k! :) Kdg2 tu ada orang buat cara yg lagi senang tau! Cube la usha2 kt youtube tu! & awww thankyou hun but ain takde la gorjes sgt! huhu.


  30 July 2011 at 22:24

Blogger kirei girl says:

ouh jeles gile aku..kan aku da kate..bg aku sorg..hehehe


  31 July 2011 at 12:14

Blogger Ain SSB says:

Puti, nnt aku try la bawak balik untuk ko sorang! haha.


  1 August 2011 at 17:09

Blogger Mya says:

no. 3! hehe


  1 August 2011 at 19:45

Blogger Ain SSB says:

Mya, you go girl! haha ;)


  2 August 2011 at 17:20

Blogger liyana says:

buat x reti je org hensem pandang.. biase la ai kan blur2 org nye, haha


  3 August 2011 at 08:43

Blogger Ain SSB says:

Liyana, haha bole jugak mcm tu ek, buat tatau je :P


  3 August 2011 at 13:46

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »