<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 25 July 2011@ 2:02 am
Beauty ; Colorstay VS PhotoReady


Assalammualaikum & hello,

Ain nak buat review on Revlon's Colorstay (kanan) & PhotoReady (kiri) foundation (since I'm using both of them). Maybe ada sesiape yang nak tau mana yang ok lagi, mana yang best lagi ke kan. Ok, let's see:

Colorstay
- Kulit Ain sensitif (acne-prone), so ada la bekas2 jerawat. Bila pakai foundation ni, bekas2 tu memang tak nampak ketara. Kalau kulit korang takde bekas2, mesti nampak flawless!
- Texturenya agak gooey, agak tebal la tapi I believe sebab texturenya macam tu la ia bole bagi coverage yang memuaskan.
- Oil-free & fragrance-free
- Ingredient dia takde bende yang mengatakan ada alcohol.
- Satu je, kalau pakai tudung cerah atau kain2 yang warna cerah terkena foundation ni, it will kinda leave stain on them.
- Ain actually dah pakai yang ni lama dah, 4 tahun ada kot. It is my favourite foundation ever sebab kulit Ain tak ada problem with it & overall, ia selalu bagi result yang memuaskan.

PhotoReady
- Yang ni memang sesuai untuk use for photoshooting sebab dia ada airbrush effect. Bila pakai foundation ni, ain perasan la ada kilat2 sikit kat muka. Sebab tu namanya PhotoReady.
- Oil-free & fragrance-free (Should be alcohol-free too)
- Texturenya tak setebal Colorstay so bagi Ain yang muka berbekas ni, coverage dia tak memuaskan macam Colorstay. I usually wear it masa jerawat2 tak hinggap di muka. huhu.


Dua2 ni tak perlu pakai moisturiser terlebih dahulu (kalau muka korang tak kering gila la) sebab dua2 dah ada moisture-balanced.

And seperti dalam gambar, PhotoReady ada tempat picit so it'll make it easy for you. As for Colorstay, dia takde tempat picit so kena hati2 tuang on the back of your hand (but then again, I don't know kalau kat tempat lain ada different version pulak kan).

So, yeah! :)


xoxo

Labels:

5 avengers commented

5 Comments:

Blogger H.J says:

saya nak pakai blh ke??haha


  25 July 2011 at 02:40

Blogger Mya says:

banyak baca review, colorstay macam sangat best! cuma takde tempat picit tu je hehe... btw, sebab ia tebal, nanti muka jadi cepat oily x?

anyway thanks for sharing! =)


  25 July 2011 at 07:28

Blogger man yusoef says:

-,-"

nak cuba gak bole?? haha


  25 July 2011 at 08:48

Blogger hidayahjamal says:

brapa ni, macam mahal ye, patutla lawa je ain, nt kite nk cek kat farmasi la


  25 July 2011 at 10:52

Blogger Ain SSB says:

H.J & Man, Boleh la sangat! Cuba2! :P

Mya, Colorstay mmg best bagi ain! Dia oily bila dah pakai lama...lebih 5 jam camtu and bila kita berpeluh pon, cepat juga oily. huhu. & you're most welcome hun! :)

Hidayah, Tatau la plak kata sana harga berape...huhu. Kat sini boleh tahan jugak tapi dia tahan lama tau! :)


  25 July 2011 at 14:22

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »