<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 25 July 2011@ 1:13 pm
Everything's like a routine now


Assalammualaikum & hello,

Hmm setelah dua bulan lebih jaga Si Little Gemben, she's now part of my life. No, I mean like...every weekdays dia datang pagi2, dia tidur dengan Ain, dah tau dah bila time dia bangun, bila time dia minum susu, bila time dia main, bila time dia mandi & bila dia tidur balik. Everything's like...a routine? At first I thought...yeah, jaga baby macam best but I don't know how hard it could be. I mean, how tiring it could be...BUT no, I'm not complaining.

I mean, look at that smile! Nak marah ke, bengang ke, takkan terjadi punya! haha.


Hari tu pergi sekolah adik, semua orang cakap "Aww she's gorgeous!". Semua orang geram (yeah, tell me about it) dengan dia! But yang tak bole bla punya, diorang boleh ingat Little Gemben anak Ain (come on, do I look that old?). LOL ok, can't blame them, I mean...orang kat sini umur 17, 18, dah sorong kereta baby...ada kawan Ain dah ada 2 orang dah pon anak...hmm.

But anyway, lagi berapa bulan je tinggal nak jaga Little Gemben. Lepas tu dia balik Malaysia...tatau bile boleh jumpa lagi. Tup tup, dia dah besar and forgot about me. huhu.



P.S Nak tengok masa Little Gemben baru lahir? Here. Ain yang ambik dia kat hospital, 2 hari selepas tu! Look how big she's grown now! :)


xoxo

Labels: ,

5 avengers commented

5 Comments:

Blogger Mya says:

ya Allah comelnya tembamnyaaaa geram sungguh! hehe...

btw ain, saya ada tag awak untuk join satu segment. jum! hehe

http://sweettedy.blogspot.com/2011/07/siapa-nak-doodle-free.html


  25 July 2011 at 16:40

Blogger hidayahjamal says:

comelnya gambar gegerak tu utk little gemben, nama pon kemain nice :') katmana blaja buat pic gegerak..photoshop ke save anigf eh, mohon ajar sikit kalau sudi


  25 July 2011 at 19:17

Blogger Ain SSB says:

Mya, memang gerammmmmm! huhu. Oh ok, nanti Ain check it out! Thanks! :)

Hidayah, hehe. Ain use Virtual Dub untuk screencaps vrom video + photoshop CS2 :) Nak ajar bole, tapi ain bab2 explain ni memang slow sikit. InsyaAllah nnt ye. Kalau nak ain tolong buatkan untuk hidayah gambar bergerak tu lagi senang kot daripada nak ajar...huhu.


  25 July 2011 at 23:06

Blogger theroyalflush says:

Ain you are killing me with all the pictures! I really wanna pinch her cute face. ARGHHH post lah die! LOL jk. btw, Khyra nak balik dah ke?


  30 July 2011 at 08:06

Blogger hidayahjamal says:

ahaaa, nice idea :) kite tgh youtube dlu video gambar gegerak :) ada project tgh ingt nk buat dlm flash, pape nt kita mintak info sikit bolela eh :)


  30 July 2011 at 15:18

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »