<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 22 July 2011@ 10:39 pm
Summer holiday is here!

Assalammualaikum & hello,
Kebanyakkan sekolah2 di England dah start dah summer holiday, as of today. Hmm rumah akan sentiasa bising la lepas ni! huahua. My little brother pon dah habis dah zaman sekolah kebangsaan dia. Hari ini dia balik macam sedih je.

Ain: Aleef sedih ke?
Adik: ...
Ain: Ade orang cry ke?
Adik: Takde.
Ain: Ceyh~ Aleef sedih ar tu.
Adik: ...
Ain: Ade orang nangis?
Adik: I said takde la! Ish!

(Saye suka nyakat! :D)

Dia punya leaving certificate.

Semalam pergi dia punya leavers assembly. Dia buat performance dengan kawan2 dia.

Terabur gila diorang dance but mereka budak2 tak cukup umur lagi, so I'll let them off this once. huhu.


With Cikgu kelas dia. Entah yang mana satu dia tak suka entah, sebab suka marah dia...haha.

Kawan dia yang sebelah tu anak Pak Imam Pakistan kat sini, tu yang pakai songkok pergi sekolah.

Kenapa gambar ni blur gila pon tak pasti (padahal tangan dia yang menggeletar). Well anyway, good luck brother! High school gonna be much more fun! ;)


xoxo

Labels:

7 avengers commented

7 Comments:

Blogger si ngokngek says:

waa~~summer...mesti best kan..
tapi kalau nak cerita..saya pun nangis jugak masa nak keluar sekolah..hehehe


  23 July 2011 at 01:56

Blogger Mizz ErMa says:

kiut aje adik cik ain..hehe


  23 July 2011 at 08:56

Blogger Amirah Suhana says:

Naaaaaa jugaaaak sekolah england..hehehe


  23 July 2011 at 13:27

Blogger hidayahjamal says:

wah siap ada leavers cani, agaknya mcm hari perpisahan kan. sy teringat jgk ikut abah keje sana, kena study sudan sekolah international school kena masuk music class choir favourite tapi bab menari out ahai, nice dance,

kim slm adik (gurau)


  23 July 2011 at 14:52

Blogger Ain SSB says:

si ngokngek, best la diorang tak sekolah. huhu. & aw biasa la tu, semua orang sedih last day kat sekolah kan...

Mizz ErMa, kiut ke tu? haha.

Miwa, aw datang la sini pastu kita turn back time, so bole pergi sekolah sama2 :D haha.

Hidayah, haa lebih kurang mcm hari perpisahan la ni! Waa best la! Ain suka menari! hehe. Ok, InsyaAllah ;) aha.


  23 July 2011 at 17:46

Blogger Mya says:

comelnya ur lil bro dance tu... hehe =)


  24 July 2011 at 20:06

Blogger Ain SSB says:

Mya, huhu terima kasih on his behalf! :P


  24 July 2011 at 23:12

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »