<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 1 August 2011@ 3:31 pm
Selamat Berpuasa!


Assalammualaikum,
Dengan ini, Ain & Little Gemben (dan juga warga-warga melayu Stoke-On-Trent) ingin mengucapkan...

Di bulan yg mulia ini, sama-samalah kita menjauhkan diri kita daripada benda yang tak elok kan. Jaga nafsu masing-masing & banyak buat amalan baik seperti mengaji, bersedekah, solat sunat & of course la solat 5 kali sehari tu jangan ditinggalkan! :)

Tahun ni jangka masa puasa di England agak lama because it's summer time. huhu.
Sahur habis pukul 3.33 pagi & buka puasa (Maghrib) pukul 9.06 malam. Lama kan? huhu. Pagi ni nak bangun sahur, check2 jam dah pukul 4.01 pagi! Aduhh, first day puasa, terlepas sahur pulak. Aish!


xoxo

Labels:

11 avengers commented

11 Comments:

Blogger Fazlinil Irma says:

moga ain tabah berpuasa di sana.

akak dah pernah rasa tahun lepas. mmg ting tong masa tidur. lg lah akak keja kan. so tak nak terlepas sahur. lepas terawih mmg tak tido. sampai lah dah siap sahur dan solat subuh. baru tido.

tahun ni lagi lama. akak teringat dekat anak2 yg akak jaga. harap dorg pun boleh tahan puasa yg panjang.


  1 August 2011 at 16:35

Blogger Ain SSB says:

Kak Faz, terima kasih. huhu. Memang selalu Ain berjaga malam sampai Subuh masuk tapi semalam keluar pastu balik penat. Malam ni taknak tido sampai Subuh again! huhu. Moga semua yang berpuasa di England tahun ni dapat tabahkan hati :)


  1 August 2011 at 17:06

Blogger Mya says:

salam ramadhan ain =)


  1 August 2011 at 19:44

Blogger  says:

salam ramadhan dari 'Ain kepada Ain. hehe. seronok betol puasa kat sane, tapi lame betollah nak tunggu berbuka. hadoi..huuhuu

XD


  2 August 2011 at 00:23

Blogger hafizah alias says:

salam ain.
oh skrg musim panas ea kat sane?
dugaan tu ain, takpe pengalaman tu yg penting.
hee, selamat berpuasa yaa dear :)


  2 August 2011 at 00:46

Blogger hidayahjamal says:

lamanya nak berpuasa mcm lbh 18jm.kena sahur ikut sunnah nabi, mmg penat rasanya kalau kita tak sahur, jaga diri ye :) terawih buatx? hehe


  2 August 2011 at 08:44

Blogger Drunbella Khoo says:

selamat berpuasa you.
lama betul nak kena tahan perut.
tapi takpe, sana xpanas macam msia so xpenat sangat kut.
:)


  2 August 2011 at 13:05

Blogger AnissZaini says:

sabar ye kakak mata comel. hihi selamat berpuasa. btw, header kakak sangat comel hihi auw auww mata dia <3 *done following


  2 August 2011 at 17:06

Blogger Ain SSB says:

Mya, Salam Ramadhan to you too! :)

Ain, Salam Ramadhan ye Ain (macam wish kat diri sendiri je haha). Tak best la puasa kat sini! :(

Hafizah, Salam! :) Huhu betul tu & thank you dear! Selamat berpuasa to you too! :)

Hidayah, betul2. Terawih tak kat masjid. Kalau kat M'sia best je! huhu.

DK, Selamat berpuasa! :) Ehh penat jugak la DK...huhu.

Aniss, Haaa mata comel?! haha aww thanks hun! & selamat berpuasa to you too k! :)


  2 August 2011 at 17:19

Blogger Einaz Shah Rizal Thomas says:

1ST TIME jenguk belog ni ..
selamat ber puasa ;D


  3 August 2011 at 06:16

Blogger Ain SSB says:

Einaz, Aww thanks! Selamat berpuasa to you too! :)


  3 August 2011 at 13:46

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »