<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Wednesday, 10 August 2011@ 11:54 pm
Moga Ashraf Haziq tabah & cepat sembuh


Assalammualaikum & hello,

First of all, I wanna quote what David Cameron, UK Prime Minister said today, "When we see children as young as 12 and 13 looting and laughing, when we see the disgusting sight of a young man with people pretending to help him while they are robbing him, it is clear that there are things badly wrong with our society."

HAA TAU TAKPE! BUT kenapa baru sekarang nak perasan? Haish.

Mana taknya, budak2 sekolah buat nakal pon, cikgu2 tak boleh nak buat apa other than bagi detention. Paling2 besar pon gantung sekolah. Bila dah gantung sekolah, budak2 of course la takde bende nak buat, merayau la buat bende2 jahat kat luar pulak kan.

Even the police can't do much other than arresting people. I mean kalau dah penjahat tu memang buat bende2 jahat, tak payah la nak teragak-agak...bantai je. Kalau taknak penatkan badan, bagi je anjing2 tu gigit diorang habis2.

Truth to be told, Ain sangat takot dengan bende2 camni. Setakat cerita ganas tengok kat TV, takpe jugak but when it really happened in real life...hmm tatau la macam mana nak cakap. Macam kes Ashraf Haziq...bila Ain try to put myself on his place, I just can't...Alhamdulillah bende tu tak terjadi kat Ain but once I started to think about this kind of thing, it won't ever get out of my head. It's like a nightmare...eventhough it's not really happening to me.

I just hope Ashraf Haziq dapat tabahkan hati & cepat sembuh...
MORE NEWS ON ASHRAF HAZIQ


-------------------------------------------------------------

P.S Just thought I share this (originally posted on UKEC group on FB & also noticed it from Kak Ninie's blog).
Assalamualaikum/Salam Sejahtera,

Buat semua Pelajar & Komuniti Masyarakat Malaysia,

Pihak Suruhanjaya Tinggi Malaysia khususnya Education Malaysia UK amat memerlukan bantuan tuan/puan/saudara/saudari untuk menyalurkan maklumat terkini mengenai sebarang kejadian rusuhan atau ketidaktenteraman awam dikawasan sekitar tuan/puan/saudara/saudari dari masa ke semasa.

Maklumat boleh disalurkan kepada saya menerusi:

Email: shahrul.nizam.mahfudz@gmail.co​m

Telefon (pejabat) : 020 7985 1256

Telefon (Mobile) : 07 553 740 492 (text atau panggilan)

Tujuan utama adalah pemantauan keadaan sekitar dan koordinasi kerja/bantuan kepada pelajar atau ahli komuniti Malaysia di UK yang terjejas dan membahayakan keselamatan ekoran kejadian rusuhan dan sebagainya pada waktu ini.

Mohon jasa baik juga dipanjangkan hebahan ini kepada pelajar/komuniti yang lain dengan meletakkan di wall FB/Blog/Twitter/Laman web masing-masing.

Sekian, terima kasih.

SHAHRUL NIZAM MAHFUDZ

b.p Education Malaysia UK & Eire


xoxo

Labels: ,

4 avengers commented

4 Comments:

Blogger Drunbella Khoo says:

memula tengok vid tu macam xpaham.
bila lelama tengok baru paham.
kejam kut.
kekonon nak tolong tapi sebenarnya nak merompak orang.
geram!


  11 August 2011 at 04:14

Blogger Ain SSB says:

DK, kalau vid tu ada tunjuk masa Ashraf kena beat up, Ain tak tengok kot...tak boleh...huhu. Yang diorang2 bongok tu ambik kesempatan...kalau dah jahat tu, jahat jugak...huh.


  11 August 2011 at 15:34

Blogger Mya says:

may Allah bless him inshaallah amin


  15 August 2011 at 18:44

Blogger Ain SSB says:

Mya, aminn!


  16 August 2011 at 01:05

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »