<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 2 August 2011@ 11:33 pm
Indahnya kejadian Allah S.W.T


Assalammualaikum & hello,
Alhamdulillah puasa hari ni tak seteruk semalam. Masa semalam tak sahur tu kan, serious teruk...macam...macam ape ye? Alaa tak ingat la peribahasa tu tapi memang tak bermaya langsung! Selalu sebelum ni memang Ain berjaga malam sampai Subuh tapi sebab hari Ahad tu keluar dengan kawan pastu balik dah penat terus tido lepas sembahyang Isyak , set alarm nak bangun sahur, masa alarm bunyi pukul 2.30 pagi tu, dah jaga dah...tapi biasa la kan..."5 minit lagi la..." and then baik punya landing balik atas bantal yang tak seberapa empuk tapi empuk juga la. Bangun lagi sekali tengok jam pukul 4 pagi! Haa ambik hang! Perut pulak dah berbunyi macam singa mintak makan. Apa bole buat? But for this coming month, memang takkan tidur sampai Subuh dah kot. Taknak terlepas sahur dah. 18 jam tak makan woii! Hang bole ka tahan? huhu.

Anyway anyway, masa hari Sabtu lepas, ada buat picnic dengan warga-warga melayu Stoke-On-Trent. Tak sangka kat park tu masih banyak lagi bunga yang still lawa. Marilah kita menyegarkan mata dengan melihat kejadian Allah S.W.T yang indah ni (eceyh, ayat! Mentang2 bulan puasa ye!).


Haa sapa terrer, teka ni apa?
(Buat pengatahuan anda semua, Ain pon tatau...ahah.)

Wildberries dah banyak kecut, tapi yang hitam still ok dimakan!

This is my favourite sebab dia sejambak macam tu! Kalau bole ambik, dah ambik dah! huhu.


xoxo

Labels:

9 avengers commented

9 Comments:

Blogger SitiNurIzzati says:

masyaAllah.cantiknya ! pandai awak capture gamba.


  2 August 2011 at 23:36

Blogger Ain SSB says:

SitiNurIzzati, thank you hun! Tapi memang bunga2 tu dah cantik! :)


  2 August 2011 at 23:39

Blogger Maya Lisa says:

maya tengok pun rase macam best je suasane kat sane... bestt ^^ iklim sane memang lembab sejuk ye ?


  3 August 2011 at 00:17

Blogger Fazlinil Irma says:

aaa.. rindunya musim bunga + park kat sana.

kan best kalau msia ada banyak taman. org msia banyak habiskan masa dekat shopping mall. ya lah. sejuk kan. taman panas. tak sama dgn sana.


  3 August 2011 at 02:08

Blogger man yusoef says:

ha ah..gmbr last tu mmg cantik..klu bole, makhluk baju biru tu xda sekali sbb mcm menganggu fokus..hehe


  3 August 2011 at 04:39

Blogger Amirah Suhana says:

Cantikkkk sangaat!


  3 August 2011 at 07:15

Blogger Ain SSB says:

Maya, nak kata best...tak jugak. Sebab lately ni bila panas, rasa bahang sangat. Cuaca tak menentu. Nak kata lembab sejuk pon...takde la sangat. huhu.

Kak Faz, aww you can always visit here again! :) Hmm kat sana shopping mall bukak sampai lewat malam, orang syok dok berlepak la kan...

Man, haha masa dah tangkap gambar tu baru perasan yg makhluk kiut baju biru tu ada kat belakang tu :P

Miwa, bunga2an mmmg sentiasa cantik! :)


  3 August 2011 at 13:44

Blogger Laila Majid says:

gambar cantik-cantik ! macam mane warna gambar jadi macam tu ? gune lens khas or camera khas or edit ke ? tell me nak tawu.heee :)


  4 August 2011 at 08:21

Blogger Ain SSB says:

Laila, thank you hun! Edit colour dia je on photoshop! :)


  4 August 2011 at 13:42

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »