<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 9 August 2011@ 11:17 pm
UK worst riot in DECADES...


Assalammualaikum & hello,

Double decker bus on fire.

London, Liverpool, Birmingham and Manchester...semakin dekat & dekat to where I live. To tell you guys the truth, Ain memang tak senang duduk dengan apa yang tengah berlaku around England ni.

People nak justice dengan kes Mark Duggan (mati ditembak oleh polis, dikatakan Mark tu tak bersalah) but riot semua ni takde kena mengena dengan kes Mark Duggan. Manusia2 yang dah hilang arah ni hanya nak ambil kesempatan, tunjuk perasaan. Ni je masa yang diorang boleh tunjukkan kegagahan diorang...habis London, separuh hancur. Sekarang dah merebak kat tempat2 lain pulak.

Kedai carpet on fire.

MORE PICTURES

Kesian kat polis la. Punyalah teruk, sampai kena panggil polis2 yang dah berhenti, yang retired datang balik untuk bantu diorang.


VIDEO OF STUDENT MALAYSIA KENA ROBBED HEARTLESSLY
Sedih sangat tengok video ni. Ain harap students2 & family2 Malaysian yang menetap di UK ni, STAY SAFE!


"Kekacauan, penyimpangan, dan ketakutan akan muncul di Barat …. Penyimpangan akan meningkat pesat." (Mukhtasar Tazkirah Qurtubi)

"Al Mahdi tidak akan muncul, kecuali orang-orang kafir menyerbu ke segala tempat dan secara terbuka dilakukan di depan umum. Yang berkuasa di saat seperti itu adalah penyerbuan oleh orang-orang tak beriman…." Itulah kekuatannya. (Mektubat-i Rabbani, 2:259) tanda-tanda hari kiamat



xoxo

Labels: ,

6 avengers commented

6 Comments:

Blogger Drunbella Khoo says:

hope tak merebak ke tempat u.
amiiinn.


  10 August 2011 at 07:24

Blogger Ain SSB says:

DK, AMINN! Thankyouu!


  10 August 2011 at 08:37

Blogger wahida idris says:

betol! saya dah tgok video tu semalam.

kesian kat beliau. huu

ape2 jangan ssekali kuar sorang2. sangat2 bahaya. tak kisah la kat mana pon. huhu


  10 August 2011 at 09:02

Blogger hidayahjamal says:

mg dijauhkan drpd perkara xdiingini,
kat brita kata dah reda rusuhan sana, betul ke?
hati2


  10 August 2011 at 14:16

Blogger Asmara says:

Please take care Ain, kawan akk kat liverpool pun duk citer polis merata2, diorg x berani keluar rumh. harap2 keadaan kembali pulih seperti sedia kala. amin..


  10 August 2011 at 14:23

Blogger Ain SSB says:

Wahida, Ashraf sebenarnya dengan kawan dia tetapi kawan dia sempat lari katanya. Entah la...tapi betul, jalan kalau boleh jangan sorang2!

Dayah, belum reda lagi. Kat London mungkin, tapi kat tempat lain plak dah start...huhu.

Kak As, Thanks akk. Amin. Thankfully, tempat kami ni kecil je kan...& tak rasa org2 kat sini nak buat riot2 tak masuk akal ni...huhu.


  11 August 2011 at 03:13

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »