<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 9 August 2011@ 4:14 am
CHESS ni best, rupanya!


Assalammualaikum & hello,

Dulu dok ingat "best ke main chess ni?", "macam complicated je", "chess ni untuk geeks je kot!" & banyak lagi negative2 thinking yang lain.

Rupa-Rupanye...Ain dah jadi geek yang terbesar di dunia (padahal takde kena mengena pon geek dengan chess)! Addicted rupanya main chess ni! Bila sekali dah terrer tu (ceyh mengaku terrer walaupon dah kalah dengan adik lelaki yang berumur 11 tahun, 4 kali), macam tak bole berhenti main! Ye la, bila kalah macam frust la jugakkan, tapi bila dah menang tu...rasa diri macam mastermind yang power rangers sekejap la! :D

Kiteorang punya chess versi HARRY POTTER! Ain team white everytime! :)

Chess ni best main bila ada masa yang lapang. Ain start main ni pon sebab nak layan adik masa puasa ni...asyik boring je katanya (ye la, budak2 puasa mana pernah tak boring ye dak). Tu yang belajar main jugak tu! Siap baca instructions dari mula sampai habis (tak penah2).


Knight yang Ron Weasley naik! ;)


Siapa tak pernah main, cuba la belajar main chess ni! It's actually quite fun! :)


xoxo

Labels: , , ,

7 avengers commented

7 Comments:

Blogger Amirah Suhana says:

nak jugak chess tu!!hehe


  9 August 2011 at 13:55

Blogger kirei girl says:

aku wakil skola time kte skola rendah dulu..mmg best tp bile ade perlawanan..agak pening sebab terlampu senyap n tension kot...men 1 game je aku kua dr bilik pertandingn ambik oxygen..seriously nk muntah..tp besla ko punye chess set tu...=)


  9 August 2011 at 14:43

Blogger diha says:

cool~


  10 August 2011 at 01:31

Blogger Asmara says:

wee.. .lama sungguh tak main, akk pun suka sgt main chess ni, sejak sek rendah dah kira terror, selalunya menang la (sebb dah tau trick). hehe.. tp sejak habis sekolah dah xde geng nak main. lawan ngna komp je la. :D


  10 August 2011 at 02:55

Blogger Ain SSB says:

Miwa, mari2 kita main sama2! hehe.

Puti, oh ye ke? haha aku lupee! laa siannye...tapi main chess ni mmg under pressure sikit kan, kena berfikir memanjang. huhu chess set tu aku beli second-hand je tu :)

Diha, thanks! :)

Kak As, woahh terrer la akk! hehe. Tu la kan, Ain pon bila adik2 taknak main dgn Ain, lawan dgn komp la jawabnye! huhu.


  10 August 2011 at 06:50

Blogger kirei girl says:

xkirela second hand ke x tp unik!! n sbg peminat fanatic harry potter of kos la aku suke!!! huhuhu aku punye kt umah ade mcm material...adela dlm 4 set..


  10 August 2011 at 07:05

Blogger Ain SSB says:

Puti, hehe peminat HP memang akan teruja la tgk set tu seperti aku! huhu. Woah 4 set...aku baru ada 2...satu lagi set glass :)


  11 August 2011 at 03:17

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »