<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Friday, 9 September 2011@ 1:01 am
Cuti Summer dah habisss!

Assalammualaikum & hello,

Now now murid-murid, cuti dah habisss...start untuk merajinkan diri pergi sekolah pulak! mwahaha (gelakkan orang nombor satu). So ye, summer holiday dah pun tamat! Untuk kebanyakkan sekolah di England ni la...ada yang start hari Isnin hari tu, ada yang start hari Selasa...

...untuk sekolah budak2 berhingus ni pulak, start hari Rabu. Aman damai la sikit siang2 kat rumah ni! Lepas pukul 3.30ptg je...hancusss telinga.

Sekolah menengah dah budak nih...
padahal belum masuk 12 tahun lagi, perangai pon...hmphhhh, sabo je la!

Adik perempuan pulak tahun ni last year dia kat high school & dia dapat jadi pengawas :)
(ikut jejak kakak dia la nii! hehe.)

Universiti pulak ada jugak dah start, ada tu yang akhir bulan baru start...but dengar cerita, kat Malaysia pon universiti sekarang dah ikut system kat sini ye? Like, bulan 9 start semester baru? Btw, bole baca sini kalau nak tau camna system sekolah kat sini :)

Anyway, good luck to those yang ade trial ke, exams ke, ape2 la yang berkaitan dengan sekolah, universiti or even kat tempat kerja! :)


xoxo

Labels: ,

9 avengers commented

9 Comments:

Blogger kirei girl says:

haah..tau xpe!! tp for degree jela...sbb tula aku da kne pegi uitm melake sabtu ni..mls gile nk packing!!!


  9 September 2011 at 01:25

Blogger hidayahjamal says:

samat bersekolah, kecik g adik laki ain tu tgk fizikal la, bg tau dia dayah kim salam


  9 September 2011 at 02:40

Blogger Shiro Petta Petto says:

dah nak cuti sem dah... hahaha... XP


  9 September 2011 at 05:49

Blogger Drunbella Khoo says:

u sekarang buat apa?
studi lagi?
keje?


  9 September 2011 at 12:19

Blogger Ain SSB says:

Puti, owh untuk degree je?? huhu. Good luck ok! :)

Dayah, haha ok!

Shiro, korang baru nak cuti sem? >.<

DK, I supposedly uni dah skang ni but ambik gap year jap. huhu.


  9 September 2011 at 14:13

Blogger Mya says:

comel adik ain. tp mg best sistem kat sana kan? hee


  11 September 2011 at 18:32

Blogger Ain SSB says:

Mya, huhu best la kot dari Malaysia..


  12 September 2011 at 14:05

Blogger namaakulynn says:

waa. tomey betoi adik laki. hahah.

sana advance lah pulak ye. best best. hahah

anyway, ain srg study kt sn U apa?course?


  14 September 2011 at 05:39

Blogger Ain SSB says:

Lynn, tomei ke tu? Degil je! huhu. Ye, agak best la system sini! Ain skang patutnya uni tapi ingat nak sambung kat M'sia, tu yang benti jap, tatau nak decide camne lagi. huhu. Ain diploma kta sini buat electronic engineering... so maybe akan buat course tu kat uni nnt :)


  14 September 2011 at 14:48

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »