<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Tuesday, 7 August 2012@ 5:50 pm
Trip Bersama Tokwan Part 3 ; Trafalgar Square

Assalammualaikum & hello,

[01st April 2012]

Masa kat Hyde Park hari tu, banyak gambar Ain je ek, kata trip bersama 'tokwan'...ape daaa~
Ok ok, entri kali confirm banyak gambar tokwan pulak! huhu.

So, lepas dah ke Hyde Park, kiteorang pergi Trafalgar Square.
Ya ampunnn, ramai gila orang hari tu! Tambah-tambah lagi time panas...

'Tugu' untuk Olympics countdown. Well, masa ni 117 hari 5 jam 54minit dan 03 saat lagi nak start Olympic. Sekarang dah 11 hari dah Olympic berlangsung. Cepat sungguh masa berlalu...

Semua orang nak bergambar dengan singa yang femes dan hensem ni.

Kak Nurul suka gambar yang atas ni...comel ke? Tak comel pon.
Ain suka sebab Kak Nurul yang ambik. Kak Nurul la my assistant photographer ;)
Ahh rindu pulak kat Kak Nurul. huhuaa.

Time (gambar atas) ni lawak. Tokwan panggil Ain pastu dok secretly tunjuk-tunjuk aunty-aunty kat sebelah tu. Rupanya, nak suruh ambik gambar. Nampak sikit kat England, katanya. ahaha.

Belakang tu ada 'Tourism Malaysia' punya office!
(Tekan gambar untuk nampak lebih jelas. Jelas sikit laa)

Tokwan sempat buat kenangan dengan pakcik motor roda-tiga ni.

Tokwan cakap dengan Ain..."Hang cuba la ambik gambaq macam paparazzi tu sikit...baru pro!"
Haa pro tak ni? Nampak tokwan ngan Kak Nurul macam pergi dating dah! :P


Oh ya, kat Trafalgar Square ni la time Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 premiere was held at! :D


Next trip ke Buckingham Palace pulak!


xoxo


P.S Aww Dato' Lee Chong Wei nangis... Well, he's given all his best. The best for all Malaysian!
So, Dato' Lee Chong Wei, don't worry, you're still the best!
Kita doakan untuk Azizulhasni Awang pulak! :)


Labels: ,

10 avengers commented

10 Comments:

Blogger diha says:

Haha..comel je tokwan ain.
Dato' Lee Chong Wei memang the best! nk simpan sume surat khabar yg citer pasal die~ =)


  7 August 2012 at 22:51

Blogger Ain SSB says:

Diha, haha tokwan Ain tu lawak cenggitu :P Aww ain hanya bole baca berita online je..huhu.


  8 August 2012 at 00:33

Blogger Maya Lisa says:

suuka masuk blog ain baca tentang ain jalan jalan ~ macam sekali melancong !


  8 August 2012 at 04:16

Blogger Nazrul Ashraff says:

teringin nak pergi Trafalgar Square!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! da lama sangat :(


  8 August 2012 at 08:34

Blogger LynnAiza says:

gambar ain tu lawa la.hihi.and pose tokwan sebelah org putih tu kelakar.hahaha.

sedihhhh melampau oh malam chong wei kalah tu.huhu.tapi apapun,bangga dgn dia!bawak nama Malaysia. ;p


  8 August 2012 at 17:21

Blogger Mya says:

aww comel lah pic2 semua hehe.. tapi tengok DLCW menangis tu memang sedih kan ain huhuk


  9 August 2012 at 09:30

Blogger anis scha says:

Terasaaa nak pergi sanaa >.<


  9 August 2012 at 13:48

Blogger Rizal Sadiman says:

wahh sportingnye tokwan! hehe

Btw, kat singa hensem tu ada sorang mamat! haha

Rizal konfius td ain puji sape haha


  9 August 2012 at 19:15

Blogger Ain SSB says:

Maya, memang nak bagi Maya rasa camtu! :P

Nazrul, aww InsyaAllah satu hari you sampai sini jugak! :D

Lynn, mekasih Lynn. huhu. Tokwan memang! lol. Tu la...apa2 pon DLCW still the best la kan :)


  10 August 2012 at 22:38

Blogger Ain SSB says:

Mya, mekasih Mya! hehe. Tu laa...sian dia tapi nak buat camne, bukan rezeki DLCW (& all Malaysians) nak dpt gold. huhu.

Anis, InsyaAllah one day you will get your chance to! :)

Rizal, hehe tokwan kita memang sporting! Ehh takde maknanya nak puji mamat tu! :P lol.


  10 August 2012 at 22:41

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »