<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Thursday, 26 May 2011@ 7:47 pm
Kakak yang baik?


Assalammualaikum & hello,

Hmm kenapa Ain rasa Ain ni seorang kakak yang baik? Haha tak bole bla puji diri sendiri, tapi sebenarnya Ain tak sampai hati kalau adik2 minta tolong buat something, Ain akan buat, melainkan Ain nak suruh diorang belajar buat benda tu sendiri. Buatkan makanan selalu la, temankan tidur, temankan stay up, adik yang lelaki selalu suruh main bola dengan dia atau main benda budak2 laki (kalau tak main kesian, tapi selalu malas je nak main dengan dia huhu), adik yang perempuan minta help with dia punya coursework, dan macam2 la. Kadang2 tu ada je yang tak puas hati dengan diorang tapi sebagai kakak, tolong adik2 tu memang ada dalam 'need-to-do-list' kot kan. Kalau tak tolong/ajar diorang, kang diorang kena kutuk, kita jugak terasa.

Lagi satu jadi kakak/abang ni, adik2 selalu looks up to us, selalu nak ikut apa yang kita buat. Ain noticed jugak la, daripada Ain minat Japanese stuff to Korea stuff to Akademi Fantasia to Johan & Zizan, everything I involved myself in, diorang pon mesti akan ambik tahu jugak. Aish.

Baru2 ni adik yg perempuan suruh ambik dia kat skolah, kereta takde kat rumah, tapi kesian punya pasal, jalanlah kaki ambik dia. Tapi best jugak la, exercise. huhu. Cuma lately ni, weather agak sejuk sikit, banyak berangin.

Adik dengan baju sekolahnya. White top, black scarf (yang hijau stripe tu ala2 dia punya colour rumah sekolah), black tie, black blazer and black trousers.

I pon sempat berposing. aha.


But whatever it is, family are someone that we could never ignore. We just can't.


xoxo

Labels: ,

0 avengers commented

0 Comments:

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »