<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7643615283666885507\x26blogName\x3dConfessions+of+An+Escapist\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tinkerbellola.blogspot.com/\x26vt\x3d-6896531344355242048', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Monday, 27 June 2011@ 6:04 pm
Such a lovely day & Bunga ros goreng?


Assalammualaikum & hello,

Semalam finally had a chance to go out with my girls! So pagi tu pergi keluar dengan family. Lepas balik tu, terus siap2 nak pergi jumpa diorang. Ingatkan dah lambat, sekali diorang pon ada hal, so tangguhkan satu jam. So, mula2 jumpa Saida dekat Boots...jumpa2, excited gilaa! Ye la, dah nak dekat 3 tahun kot tak jumpa dia! huhu. Tapi dah lama tak jumpa pon, kiteorang masing2 still the same person, camtu jugak, tak berubah langsung. So, tak rasa pon macam dah lama tak jumpa! And then kiteorang jalan2 around tu dulu sementara tunggu Meryl.

Jumpa heart ring ni! Berkenan la pulak, tapi mahal la der! Takpe la, wa tunggu sale je la!

And then Meryl finally sampai! Pose sekejap kat meeting point.
Gambar atas ; Meryl & Saida. Gambar bawah ; Saida & me.

So bingcang2, pergi Pizza Hut dulu, untuk menternak lemak (seperti yg dikatakan oleh Cik Epal).
Selepas setengah jam (orang agak ramai, hari minggu la katekan) menunggu, makanan pon sampai! Whoot! Ain dengan Saida share Margherita Pizza je, air pon kiteorang order same, J2O apple & mango. Meryl punya special, Lasange & Chocoholic milkshake (tapi dia kata pekat gila, kurang sedap la bagi dia). And for starters ada salad, salad free. So apa lagi, 2 mangkuk la! :)

Sempat lagi berposing sebelum gerak (tengah kempiskan perut sekuat kuat hati tu)!


My outfit for today. Seluar H&M (ala2 sale). Cardigan ; Gap (sale habis-habisan). Kasut (Wrangler, dah 5 tahun dah tu). Beg (Peacock) & cermin matahari (Primark, £2 je).

Time ni tengah nak jalan pergi cinema, kena naik jambatan. Time kat jambatan ni la pulak tetibe ada mood nak jadi model sementara waktu~ haha.

Gambar kasut mesti ada dalam pakej!

Bile dah sampai depan cinema, kiteorang buntu sekejap nak tengok cerite ape. And then one of us cakap, kalau tengok movie, tak boleh nak sembang la pulak...dahhhh, kena tukar plan la. Sebaik sebelah cinema ada bowling...so pergi bowling je la!

Go Saidaaaa! Meryl tengah kontrol tu, padahal bola bowling tengah berderet kat belakang tu! huhu.

Time ni memang betul2 terkejut.

Bile dah habis game, dah habis sembang2 semua. Kiteorang pon masing2 ambik haluan. But then, mak Saida sangat baik hati, bagi kiteorang tumpang! :D

Sampai rumah Ain, tetibe Meryl tukar plan, dia nak lepak rumah Ain jap. Masa balik tu Aunty Lynn dengan Uncle Mastika ada kat rumah. Aunty Lynn kata "tengah nak goreng bunga ros ni!" Ingatkan main2, rupanya betul woii! Selama ni tak tahu pon bunga ros boleh digoreng! haha.

Ni dia bunga ros goreng! Meryl ambik gambar ni. Dia pon pelik jugak, first time makan. Rasa dia macam benda gorengan2 la! Ok je bagi Ain, tak la rasa pelik ke ape! :)

So, Ain dengan Meryl lepak kat rumah tengok KPOP stuff la, ape lagi! And then bile Meryl dah balik, Ain pon start transfer gambar2 yang ambik tadi! But then, terjadinya kejadian bengong yang tak disangka! Grrrrr.

& thankyou Meryl Divino for the pictures! You're a lifesaver! ♥

(So, kenapa Ain used Meryl punya pictures)


xoxo

Labels: , ,

2 avengers commented

2 Comments:

Blogger Drunbella Khoo says:

ros goreng?
apa rasa?
btw, muka u macam sha latte laa.
hihihi.
=)
macam adik dia jaa.


  28 June 2011 at 01:58

Blogger Ain SSB says:

Hi Drunbella! ros goreng tu rasa cam liat sikit tapi sedap jugak. Rasa pelik sikit je sebab first time makan but yeah, it's not bad :)

Sha latte ada komen pasal tu...hehe. And like I told her, maybe kat kening kot sama? huhu.


  28 June 2011 at 05:21

Post a Comment

Warning : Image heavy in most of my entries.


AIN S.B.
23 | England | Malaysian

A Muslim | A daughter | A sister | A dreamer | A reader | A writer | A photographer | A chocoholic -- so I had to cut down on this one urgh

"I am a dreamer and I will dream until all these visions in my head are fulfilled."
-- A


| Instagram: captaineverland
| Twitter | Keek : ainssb

Shipping service for Malaysian living in England ; Mira D Services


Where I live
My Photography
Talk About Fashion
Ramadhan in England
Hari Raya in England
Wordless Wednesday
Harry Potter's stuff
Jumpa Retis
Snow

The places I've been to:
London
Manchester
Bath
Kent
Lake District

January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 June 2012 July 2012 August 2012 September 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 March 2013 April 2013 May 2013 June 2013 July 2013 August 2013 January 2014 March 2014
Thankyou for visiting!
Have a nice day :)

« Older posts | Newer posts »