Assalammualaikum & hello,
Cepatnya masa berlalu...tup tup, dah tinggal lebih sikit dari seminggu je untuk kita berpuasa, lepas tu rayaaa~ hehe.
Apam eno. Ibu dapat resipi dari kawan dia. Dia guna tapai, Ain tak pernah pulak dengar buat apam yang guna tapai. Now I know. haha. Aii memang suka apam :)
Ada sehari tu tak sempat nak masak sebab ada kerja kat Manchester. Sebaik kat Manchester memang banyak restoran halal dan ada satu kedai ni namanya 'Al-Jazeera', nasi Arab dia memang sedap situ!
Roti jala kami comot sikit. huhu.
My favourite drink! Soya cincauuuu! :D
Apam eno sama macam yang atas tapi letak chocolate sprinkle. LAGI SEDAP LA! :D
Murtabak! Untuk kulit dia kami pakai kulit yang untuk buat popia tu je...crunchy sikit dan senang.
Tepung pelita! Tak nampak sangat bahagian hijaunya sebab ambik gambar teknik salah...well, masa tu nak berbuka dah (ceyh alasan!)... Kat sini takde sengkuang, so kiteorang pakai water chestnut yang dalam tin and we cut it into small pieces :)
Pulut + mangga (lagi manis lagi sedap) + a little bit of santan/single cream. Anyone familiar with this dessert? I think ni makanan orang Thai but ibu kata orang Kedah pon suka makan ni. Ain la yang beritau family Ain pasal dessert ni sebab Ain pon mula2 cuba ni kat one of halal Thai restaurant kat Trafford Centre, Aunty Nadia bawak makan kat situ. Sedap jugak masa first try tu but ibu kata dia lagi suka pulut + durian. Well, masing-masing ada taste masing-masing kan.
Last but not least, IKAN MASIN!!!
Post a Comment